Zinder Educatie


Het brede cursusaanbod biedt

kinderen

,

jongeren

en

volwassenen

volop keus om in hun vrije tijd meteen actief aan de slag te gaan met

kunst:

,

muziek

,

muziekles

op een

muziekinstrument

,

beeldende kunst

,

dansles

,

schilderles

,

tekenles

,

keramiek

,

theaterles

en

film

. Er zijn

Workshops

, oriënterende

cursussen

en verdiepende cursussen.

ARCHIEF
Dit artikel is verlopen. Kijk op de nieuwspagina voor actuele berichten.
Tijdens de ZinderZomerWeek organiseren we allerlei activiteiten voor kinderen van 3 t/m 16 jaar. Van Circus Koekepan en een Lipdub Videoclip tot de Minecraft Bouwwedstrijd!

Minecraft Bouwwedstrijd (8-12 jr)
Maandag 22 juli | 10.30 - 13.00 uur & 13.30 - 16.00 uur | Bibliotheek Medialab
Speel je graag Minecraft? Dan is deze bouwwedstrijd iets voor jou! In het kader van de Kinderkunstweek in Zinder organiseert het Medialab in samenwerking met bibliotheek Eemland in Amersfoort een groot Minecraft evenement met een speciale bouwopdracht die we nog even geheim houden.
In kleine teams gaan de deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen, lege weiland. De laptops staan voor je klaar dus je hoeft zelf niks mee te nemen.
Minecraft-spelers kunnen zich individueel opgeven; de teams worden op de dag zelf samengesteld. Het winnende team krijgt een mooie legobokaal.

Minecraft
Minecraft is een immens populair computerspel, waarbij je creatief kunt bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout enz. Samenwerken, creativiteit en programmeren zijn belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden die ze hiermee oefenen.


Libdub Videoclip (6-16 jr)
Dinsdag 23 juli | 10.00 - 16.00 uur | Zinder
Een lipdub is een videoclip waarin je meezingt én danst met een swingend nummer. De clip wordt in één shot dwars door Zinder heen gefilmd. Het resultaat is altijd verbazingwekkend. Je mag zelf ideeën bedenken, waarna we de rollen gaan verdelen en oefenen. Wij zorgen voor een berg gekke attributen, hoedjes, confetti, glitters en meer. Je hoeft alleen maar in je meest kleurige en feestelijke outfit te verschijnen. Party!


Stop motion animatie (9-16 jr)
Woensdag 24 juli | 10.00 - 13.00 uur | Zinder Centrale Hal
Heb jij veel fantasie? Dan is Stop motion animatie iets voor jou! Bij het maken van een animatiefilmpje kun je namelijk dingen maken die "in het echt" helemaal niet kunnen. Met verschillende materialen zoals klei en papier maak je een eigen filmpje. En als je denkt dat animatiefilm heel technisch is, dan heb je het mis. We maken de animaties met de iPad zodat je in korte tijd je animaties tot leven kunt wekken.


Circus Koekepan (3-6 jr & 6-13 jr)
Donderdag 25 juli | John van Burenplein (bij slecht weer: Zinder Zaal)
10.00 - 11.00 uur (3-6 jaar)
11.00 - 12.30 uur (6-13 jaar)
13.00 - 14.30 uur (6-13 jaar) 

Daaaaames en heeeeeeren... Hierrrrrr is (tromgeroffel)... Circus Koekepan!
Het circus waar íedereen artiest mag zijn! Schuilt er in jou ook een circusartiest? Kom dan onder leiding van Jan Koekepan kennismaken met het circus en heel veel verschillende circustechnieken: van kegels balanceren, jongleren met sjaaltjes én ballen en lopen op een koord of bal tot fietsen op het clownsfietsje! En wat dacht je van éénwieleren en Chinese bordjes draaien?


Cupcakes bakken & ZinderKinderDisco
Vrijdag 26 juli | 14.00 - 16.00 uur | 4+ | Zinder Café & Centrale Hal
Kom in het Zinder Café een heerlijke cupcake bakken en maak daarna van krimpfolie je eigen sleutelhanger. Natuurlijk krijg je daarbij een glaasje limonade en mag je je cupcake lekker oppeuzelen. Als je buik gevuld is, gaan we swingen tijdens de allereerste ZinderKinderDisco. Ga lekker uit je dak op bekende muziek uit de Top 40, Kids Top 20, Kinderen voor Kinderen en meer. Kids DJ Melvin zorgt ervoor dat je geen seconde stilzit!

Delen:
Volgen: Facebook logo twitter logo google+ instagram logo
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel