Zinder Educatie


Het brede cursusaanbod biedt

kinderen

,

jongeren

en

volwassenen

volop keus om in hun vrije tijd meteen actief aan de slag te gaan met

kunst:

,

muziek

,

muziekles

op een

muziekinstrument

,

beeldende kunst

,

dansles

,

schilderles

,

tekenles

,

keramiek

,

theaterles

en

film

. Er zijn

Workshops

, oriënterende

cursussen

en verdiepende cursussen.

ARCHIEF
Dit artikel is verlopen. Kijk op de nieuwspagina voor actuele berichten.
LET OP:
In verband met de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus is deze kunstreis geannuleerd. Deelnemers zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd.

De kunstreis gaat dit keer naar Leipzig, Dresden en Weimar! De kunstreis is inmiddels uitverkocht.

PROGRAMMA - onder voorbehoud
Dag 1: Maandag 27 april 2020
08.00 uur Vertrek vanaf NS station te Tiel.
Eind van de middag aankomst in Leipzig en tijd voor een eerste verkenning van de stad. Leipzig is niet alleen een van Duitslands belangrijkste handelssteden, maar ook een centrum van cultuur en wetenschap, met een in 1409 gestichte universiteit. En natuurlijk de stad van Bach. Vier overnachtingen in Holiday Inn Hotel Leipzig Hauptbahnhof.

Dag 2: Dinsdag 28 april 2020
Een hele dag voor Leipzig. Met ’s ochtends een bezoek aan het Museum der Bildende Künste, waar o.a. een uitstekende collectie werken van Duitse meesters te bewonderen is, zoals Lucas Cranach de Oude, Martin Schongauer en Caspar David Friedrich. De middag is vrij te besteden, bijvoorbeeld met een bezoek aan de Spinnerei, een centrum voor hedendaagse kunst in een oud industrieel gebouw of een bezoek aan een van de andere musea van Leipzig.

Dag 3: Woensdag 29 april 2020
Dagtocht naar Dresden, een stad met prachtige musea. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit oude of moderne kunst. In de Gemähldegalerie Alte Meister (Zwinger) zijn meesterwerken te zien van de Middeleeuwen tot en met de 18de eeuw. Een van de topstukken betreft de Sixtijnse madonna van Rafael. Het Albertinum bezit o.a. een belangrijke collectie Impressionisten. Post-Impressionisten en Duitse Expressionisten. Dresden is de stad van Die Brücke, waartoe kunstenaars als Kirchner, Schmidt-Rottluff en Pechstein behoorden. Het Residenz Schloss wordt momenteel verbouwd en is helaas gesloten.

Dag 4: Donderdag 30 april 2020
Bezoek aan Weimar, de stad van Goethe, Schiller en…. Bauhaus. Zo is er een Schillerhuis en een Goethemuseum. Maar ook een Bauhaus museum dat is gewijd aan deze beroemde kunstschool, die hier in 1919 werd opgericht. Het nabijgelegen Neues Museum toont werken uit de Moderne kunst.

Dag 5: Vrijdag 1 mei 2020
Terugreis naar Tiel. Onderweg stoppen we in Dortmund. In een voormalige brouwerij, de Dortmunder U bevindt zich Museum Ostwall met een collectie moderne en hedendaagse kunst.
Het gebouw is ook een bezoek waard met een uitkijkplatform.

De kunstreis is inmiddels uitverkocht.Delen:
Volgen: Facebook logo twitter logo google+ instagram logo
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel