Zinder Educatie


Het brede cursusaanbod biedt

kinderen

,

jongeren

en

volwassenen

volop keus om in hun vrije tijd meteen actief aan de slag te gaan met

kunst:

,

muziek

,

muziekles

op een

muziekinstrument

,

beeldende kunst

,

dansles

,

schilderles

,

tekenles

,

keramiek

,

theaterles

en

film

. Er zijn

Workshops

, oriënterende

cursussen

en verdiepende cursussen.Dit keer gaat de kunstexcursie naar Wassenaar en Scheveningen. Bekijk hieronder het programma en meld je aan via het inschrijfformulier (te downloaden onderaan deze pagina).

PROGRAMMA zaterdag 14 december
09.30 uur
Vertrek vanaf voorzijde NS-station in Tiel.

11.00-13.00 uur
Bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar. Voorlinden presenteert Louise Bourgeois: To Unravel a Torment, een overzichtstentoonstelling met veertig sleutelwerken uit de Glenstonecollectie, The Easton Foundation en museum Voorlinden. Het is bijna dertig jaar geleden dat de kunst van Louise Bourgeois op zo’n grote schaal in Nederland te zien was. Louise Bourgeois (1911-2010) was een radicaal figuur die haar eigen weg bewandelde met scherpzinnigheid, intelligentie en lef, zo nu en dan zelfs tegen de gangbare smaak en ideeën in. Tegenwoordig wordt ze gezien als een icoon van de late twintigsteeeuwse kunst, die persoonlijke verhalen en psychologische inzichten combineerde met buitengewone artistieke  vernieuwingen.

13.00 uur
Vertrek naar Scheveningen voor een bezoek aan museum Beelden aan zee. Hier staan de Nana’s van Niki de Saint Phalle (1930-2002) volop in de aandacht. De Nana’s zijn kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hoewel ze in de jaren zestig nogal wat ophef in de wereld van de moderne kunst veroorzaakten, zijn ze daarna algemeen bekend en populair geworden. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. Het zijn immers sterke vrouwen met wie je terdege rekening moet houden. 

De rest van de middag is vrij te besteden.

17.00 uur
Vertrek uit Scheveningen.

Bijlage: Inschrijfformulier_Kunstexcursie_aan_zee.pdf
Delen:
Volgen: Facebook logo twitter logo google+ youtube logo
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel