Zinder Educatie


Het brede cursusaanbod biedt

kinderen

,

jongeren

en

volwassenen

volop keus om in hun vrije tijd meteen actief aan de slag te gaan met

kunst:

,

muziek

,

muziekles

op een

muziekinstrument

,

beeldende kunst

,

dansles

,

schilderles

,

tekenles

,

keramiek

,

theaterles

en

film

. Er zijn

Workshops

, oriënterende

cursussen

en verdiepende cursussen.

ARCHIEF
Dit artikel is verlopen. Kijk op de nieuwspagina voor actuele berichten.
In september start het nieuwe cursusseizoen! Kom langs in onze lokalen en doe mee aan een dans-, theater-, beeldende of mediaworkshop. Ontmoet docenten of kom kijken naar een demonstratie. Tijdens de Open Dag kun je met wel 20 instrumenten kennismaken. Ook zijn er allerlei andere feestelijke gratis activiteiten te doen op het plein buiten, zoals circus en meer. Tot dan!

Vergeet je niet in te schrijven voor onderstaande activiteiten! Voor de rest van het programma kun je je op de dag zelf inschrijven bij de informatiekramen.

Instrumenten Carrousel | 7-12 jaar | 10.00 - 11.15 uur
Wil je muziekinstrumenten uitproberen? Doe dan mee aan de Instrumenten Carrousel! Zo weet je zeker dat je alle instrumenten te zien krijgt.
De instrumenten carrousel draait van 10.00 tot 11.15 uur. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen meedoen en worden in kleine groepjes (max. 4) rondgeleid door het gebouw. In elk lokaal is een korte demonstratie van een instrument.
Het is i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk om tijdens de carrousel alles zelf uit te proberen.

Online inschrijven kan niet meer. Maar er is nog plek. Als je voor 9.45 uur in Zinder bent, kun je je aan de informatiebalie muziek in de centrale hal inschrijven.
Tip: Voor de instrumenten die je heel graag uitgebreider wilt uitproberen: zie onder Instrument uitproberen.

Kinderkoor | kinderen tot 12 jaar | 12.45 - 13.30 uur
Nieuw bij Zinder: een kinderkoor! Vind je het fijn om samen te zingen en ben je nog geen 12 jaar? Zing dan mee met het kinderkoor! Je kunt tijdens de Open Dag van 12.45 - 13.30 uur alvast een keer meedoen.
Online inschrijven kan niet meer. Maar er is nog plek. Als je voor 12.15 uur in Zinder bent kun je je aan de muziekbalie in de centrale hal inschrijven.

Instrumenten uitproberen | alle leeftijden | 11.30 - 14.00 uur
Van 11.30 tot 14.00 uur zijn de docenten in hun lokaal aanwezig en kun je jouw favoriete instrument(en) uitproberen. Reserveer nu alvast een tijdslot door een e-mail te sturen naar: educatie@cultuurbedrijftiel.nl.
Iedereen, ongeacht leeftijd kan zich inschrijven voor het uitproberen van instrumenten. Geef je naam, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeur voor instrument door, dan plaatsen wij jouw naam op de intekenlijst. Je kunt ook een voorkeurstijd opgeven. We zullen daar zo mogelijk rekening mee houden.
Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!
Online inschrijven kan niet meer. Maar er is nog plek. Je kunt je aan de muziekbalie in de centrale hal inschrijven. Vanaf 10.00 uur is er iemand aanwezig.

Percussie workshop | jongeren & volwassenen | 10.15 - 11.00 uur
Vanaf komend seizoen kun je meedoen met Percussie! Lekker samen swingen op opzwepende ritmes. We beginnen met een korte cursus van 5 lessen en tijdens de Open Dag kun je alvast kennis maken van 10.15 - 11.00 uur. Volwassenen en jongeren (vanaf 12 jaar) mogen meedoen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan door een mail te sturen naar educatie@cultuurbedrijftiel.nl of via het formulier (button hieronder). De workshop is ideaal voor ouders die hun kinderen naar de carrousel brengen. Tijdens het wachten kun je zelf ook lekker muziek maken! De cursus is ook heel leuk om te doen met ouder en kind (vanaf 12 jaar) samen.

Online inschrijven kan niet meer. Maar er is nog plek. Als je voor 10.00 uur in Zinder bent kun je je aan de muziekbalie in de centrale hal inschrijven.

Proefles Peuterdans & Kleuterdans (uitverkocht)
Kom samen met je (klein)kind lekker dansen in Zinder! Voor kinderen van 2-3 jaar organiseren we Peuterdans, een les waarin docente Eszra je leert bewegen via allerlei spel- en dansvormen. De proefles van 9.15 - 10.00 uur zit vol.

Kleuterdans is voor kinderen van 4-6 jaar. Dansplezier staat voorop in deze cursus. Elke les gaan we samen op reis: naar de Noordpool, het circus of op jacht. Ballet, streetdance en moderne dans; alles komt voorbij op bijpassende muziek! De proefles van 10.00 – 10.45 uur zit vol.

Workshop Schilderen met klei (6+)
Bij schilderen denk je vast aan verf en penselen, maar wist je dat je ook met klei kunt schilderen? Doe mee met deze workshop en probeer het zelf!

Online inschrijven is niet meer mogelijk. Informeer tijdens de open dag bij de informatiebalie beeldend of er nog plek is.

Workshop Tekenen & Schilderen
Docente Ninja Heevel geeft workshops Tekenen en Schilderen voor verschillende leeftijdsgroepen. Doe lekker mee! Bij de kinderworkshops mogen ook de ouders mee naar binnen.

Online inschrijven is niet meer mogelijk. Informeer tijdens de open dag bij de informatiebalie beeldend of er nog plek is.

Workshop Fotografie voor volwassenen
Kom een kijkje nemen bij de cursus Fotografie. Docente Sylvy van Bochove leert je van 10.15 tot 11.15 uur kijken en fotograferen.

Online inschrijven is niet meer mogelijk. Informeer tijdens de open dag bij de informatiebalie beeldend of er nog plek is.

Workshop Media Mash-up
Tijdens deze inloopworkshop vertelt docent Christian Godschalk je alles over de cursus Media Mash-up voor kinderen vanaf 6 jaar. In de cursus ga je aan de slag met vloggen, 3D ontwerpen, virtual reality, animatietechnieken en nog veel meer. In de workshops kun je alvast wat uitproberen.

Online inschrijven is niet meer mogelijk. Informeer tijdens de open dag bij de informatiebalie beeldend of er nog plek is.


Delen:
Volgen: Facebook logo twitter logo google+ instagram logo
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel