Zinder Educatie


Het brede cursusaanbod biedt

kinderen

,

jongeren

en

volwassenen

volop keus om in hun vrije tijd meteen actief aan de slag te gaan met

kunst:

,

muziek

,

muziekles

op een

muziekinstrument

,

beeldende kunst

,

dansles

,

schilderles

,

tekenles

,

keramiek

,

theaterles

en

film

. Er zijn

Workshops

, oriënterende

cursussen

en verdiepende cursussen.Bij Muziek in de Klas (MIK) krijgen kinderen onder schooltijd muziekles door de eigen groepsleerkracht en vakleerkrachten. De nadruk ligt op ervaren, beleven en samen muziek maken. Er wordt niet alleen gezongen, geklapt en bewogen, er wordt ook gespeeld op muziekinstrumenten als piano, dwarsfluit, gitaar, saz, accordeon, klarinet, trompet, viool en hobo. Kinderen leren niet alleen veel over muziek, ze ontwikkelen ook spelenderwijs sociale, motorische en creatieve vaardigheden. Regelmatig zijn er presentaties voor ouders en medeleerlingen.

MIK voorziet in een leerlijn die doorloopt van groep 1 t/m 8.
Van groep 1 t/m 4 zijn de lessen algemeen vormend. Kinderen maken spelenderwijs kennis met maat en ritme, hoog en laag en ervaren wat het is om samen muziek te maken. In groep 4 worden verschillende muziekinstrumenten geïntroduceerd.

In groep 5 en 6 wordt de opgedane ervaring uitgediept door gebruik te maken van instrumenten. In groep 5 leert elk kind basisvaardigheden op drie verschillende instrumenten. In groep 6 gaan ze verder met één instrument. Het instrument wordt gebruikt als hulpmiddel bij het leren over en ervaren van muziek. Kinderen die dat willen mogen het instrument mee naar huis nemen.

Kinderen uit groep 7 en 8 die verder willen met muziek kunnen meespelen in het schoolorkest na schooltijd. Ten behoeve van het orkest krijgen ze een aantal lessen in Zinder op het instrument van hun keuze. Deelname is gratis. De leerling krijgt een instrument in bruikleen.
Meer informatie en opgeven voor het schoolorkest bij jou op school? klik hier

MIK wordt gegeven op 9 basisscholen in Tiel: De Bataaf, De Moespot, Prins Willem Alexanderschool West, Prins Mauritsschool West, De Regenboog, Molenwerf, Clausschool, Adamshof en De Achtbaan.


Volgen: Facebook logo twitter logo google+ youtube logo
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel